Ако гледате нещо интересно по телевизията и изведнъж пуснат година песен, която не сте чували до сега, какво правите? Изваждате телефона си и се насочвате към бързия бутон на Shazam, за да ви помогне приложението да разпознаете песента. Това може да отнеме ценно време, особено ако смартфонът ви не е наблизо. Samsung са решили да се справят с това, като включат Shazam в Smart Hub на всички свои smart телевизори от 2017 година.

Това значи, че само с един бутон можете да разпознавате музика както от телевизията, така и от всякакви стриймващи към телевизора устройства (през Bluetooth, HDMI и т.н.)

Освен чрез навигиране към иконата на Shazam в Smart Hub, използвайки дистанционното, Samsung позволяват и още нещо, дори по-удобно — просто използвайте гласовите възможности на телевизора и кажете “What song is this?” Командата автоматично ще стартира Shazam на вашия телевизор и ще разпознае песента.

Както споменахме, към момента Shazam е наличен само на най-новите smart телевизори от Samsung. Не е ясно дали по-стари модели също ще получат поддръжка за удобното музикално приложение.