LG Electronics обяви, че най-новото попълнение в серията от жилищни климатични решения (RAC) ще бъде пуснато през май. Климатикът ARTCOOL Stylist Inverter V е носител на наградата за дизайн 2014 iF Design и достоен наследник на прочутия ARTCOOL Gallery, който беше пуснат на пазара през 2001 г. и впечатли потребителите с изтънчен дизайн и изключителни възможности за охлаждане и затопляне. Благодарение на модерната инверторна технология на LG, този премиум модел работи ефективно, почти безшумно и спестява енергия.

„Пускането на пазара на този стилен нов климатик през май е вълнуващо събитие за нас,“ каза Иван Иванов, управляващ директор на LG България. „ARTCOOL Stylist предлага дизайн от бъдещето и със сигурност ще впечатли потребителите. Предлагайки ефективно охлаждане и затопляне, този изключителен продукт е енергийно ефективен и домакинствата, които го използват плащат по-малки сметки за електричество. LG ще продължи да разработва иновативни RAC продукти, които задоволяват нуждите на българския пазар.“

Премиум климатикът ARTCOOL Stylist вдига високо летвата по отношение на дизайн. Когато става дума за домакински уреди, много хора по света търсят перфектния баланс между стил и производителност. LG Electronics e компания, показваща възможности да съчетава успешно форма и функция. Моделът ARTCOOL Stylist Inverter V налага нови стандарти в областта на производителността и стила. С уникалния си квадратен дизайн и меко LED осветление, този климатик отлично се вписва в съществуващия домашен интериор. ARTCOOL Stylist е с 25 мм по-тънък от предшественика си и дебелината му е само 121 мм. Той е със смел дизайн, като има и пръстен с LED осветление. Потребителят може да настрои цвета на светлината по всяко време спрямо личните си предпочитания или, за да създаде определено настроение. LED осветлението сменя цвета си и за обозначаване на стауса на охлаждане или затопляне.

Повечето климатици произвеждат „директна“ струя въздух, което понякога може да причини дискомфорт. Новото RAC решение на LG изпраща нежна въздушна струя едновременно в три различни посоки. Функцията 3-way Soft Airflow разпределя въздуха към лявата и дясната част на помещението и към пода, като така създава приятен ефект, който потребителите смятат за по-отпускащ и естествен.

ARTCOOL Stylist предлага по-голямо удобство и чрез иновативното си дистанционно. С тъч скрийн и елегантен закръглен корпус, който е препратка към кръглия дизайн върху климатика, това устройство прави бързо и лесно настройването на системата, включително цвета и яркостта на LED осветлението. Удобният тъч скрийн също показва и полезна информация като режима на работа, температурата и часа.

Въпреки че е сравнително компактен, ARTCOOL Stylist на LG има отлични възможности за охлаждане и отопление и поддържа температурата в помещението перфектна през цялата година. Шумовото замърсяване пречи на всички ни да се радваме на едно тихо и спокойно съществуване. Постоянното наличие на фонов шум може да има негативен ефект върху психическото ни здраве. LG има много новаторски разработки в областта на инверторната технология, които позволиха на компанията да произведе някои от най-тихите климатици за дома в света. ARTCOOL Stylist Inverter V например има невероятен капацитет за охлаждане и затопляне, като в същото време генерира само 19dB звук, консумирайки по-малко електричество в сравнение с конвенционалните, не инверторни климатици.

LG ARTCOOL Stylist ще бъде на българския пазар през май 2014 г.