win10-surface-hub-960

Microsoft представи големите дисплеи Surface Hub на събитието за Windows 10, което се проведе през месец януари. И 55-инчовият, и 84-иночивият модел са създадени основно за конферентни зали – те са с 4К мултитъч екрани с Intel Core i5 или i7 процесор, в зависимост от големината на дисплея, и поддържат стилуси.

Microsoft планира от следващия месец да започне да приема поръчки за 55-инчовия Surface Hub, който ще струва 6 999 долара, и по-големия 84-инчов модел, който ще се предлага на цена от 19 999 долара. Доставките ще започнат през септември.

Surface Hub не е просто дисплей, зад него има доста впечатляваща технология – 100 точки на мултитъч, двойни 1080р камери и микрофони, намаляващи фоновия шум по време на видео разговори. Има вградени Bluetooth, NFC и редица портове, а и може да свържете със Surface Hub през лаптоп.

И двата модела Surface Hub са с операционна система Windows 10, но тя е специално създадена за тези дисплеи с персонализиран потребителски интерфейс. Добавен е бърз достъп до Skype, дъска за рисуване, писане и възможност за връзка на други устройства към екрана. Според Microsoft тези Surface Hub са доказателството, че Windows 10 може да бъде подходяща за всякакви размери устройства.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS