Social Media. Източник: Flickr/MSEO FabianMedina

Последните няколко години бяха много интересни и богати на иновации в социалните мрежи.

Като начало, видяхме зараждането на Google +. Тази социална мрежа бе спрягана като основен конкурент на Facebook, но уви, все още не може да набере сила. Появи се Pinterest, която направи значителен удар на пазара с  нестандартна си концепция за отбелязване и следене на интереси. Twitter в България не е толкова популярна социална мрежа, за съжаление.

Искаме да насочим вниманието ви към това  кое устройство ще ви е най-полезно за активна работа със социалните мрежи.

Разделяме социалните потребители на няколко групи:

Статус ъпдейтъри

Заглавието говори само за себе си. Това са хора които често споделят съдържание, интересувайки ги бързия начин за извършване на действието.  Най-доброто устройство за това е среден на големина смартфон – 3,5“ 4.3“ или телефон с Qwerty клавиатура, подходящ за бързо писане. За жалост телефоните с хардуерна клавиатура все още нямат добри камери, а хората, които споделят активно ползват тази опция.

Препоръчваме – смартфон с двуядрен процесор 1gb RAM, камера 8mpx и екран do 4.3”.

Социални  “абонати”

Тази група обичаа да следи интересите си чрез новините на началната страница. Често употребява Facebook-a си с цел преглеждане на новини, свързани с брандовете които следи, или истории от приятелите си. Честата употреба на социалната мрежа за четене води до натоварване на очите, особено ако се ползва устройство с по-малък екран.  Обикновено, ползването на таблет с голям размер на екрана се приема за добър избор в този случай. Тези устройства са перфектни за четене и в днешно време достатъчно леки и тънки за пренос в една нормална чанта.

Препоръчваме – таблет 7“ или по-голям, в зависимост от това, дали ще се ползва за гейминг или основно за четене и споделяне.

Потребители с активно присъствие или работещи чрез социалните мрежи

Това е една не малка група от хора. В днешно време бизнеса се развива много активно именно чрез социалните мрежи. Присъствието на хора работещи в тази сфера е задължително и тъй като работата е комбинация от работа с хора във и вън от социалните мрежи, нуждата от телефон и достъп до социалните мрежи е неизбежна.

Препоръчваме – Фаблет. Какво е то? Това е хибридно устройство с голям екран, съчетаващ смартфон и таблет в едно. Препоръчваме ви устройство от Samsung Galaxy Note серията.