Наближава сезонът на празниците и става време за подаръци. Може би търсите подходящ лаптоп за любимия човек или просто искате да зарадвате себе си с нова преносима машина. Обичате да гледате филми, а от време на време разпускате с последните заглавия игри. За какъв нов лаптоп трябва да се оглеждате?

Потърсихме най-добрите лаптопи с Full HD дисплей за под 1500 лева. Ето предложенията ни:

Acer Aspire V5-573G

Лаптоп Acer Aspire V5-573G NX.MCCEX.021

Aspire V5 е стилен, мощен и наистина лек за размерите си лаптоп от Acer. Оборудван е с двуядрен Intel Core i5 процесор, 8GB RAM и 1TB хард диск, предостатъчен за съхранение на любимите ви игри и Full HD филми. Корпусът му е направен от светла пластмаса и четкан алуминий с височина едва 2.7 сантиметра. За вашето пълноценно забавление се грижат видео картата NVIDIA GeForce GT 750M с 4GB собствена памет и 15.6-инчовият Full HD матов LED дисплей с IPS матрица.

Предимства: Матовият дисплей предлага висока яркост и завиден контраст за цената си. Няма значение дали се намирате на слънчева светлина или зад уюта на щорите вкъщи — през цялото време ще виждате съдържанието на екрана отчетливо и ясно. Мощният хардуер го прави идеален за потребители и геймъри с бюджет под 1500 лв.

Недостатъци: Както при повечето модели на Acer, областта около клавиатурата на Aspire V5 също се загравя повечко, отколкото бихте очаквали. Причината е в тънкия корпус, но не се плашете — по никакъв начин няма да доведе до прегравяне.

Оценката: Ако търсите стилен и мощен лаптоп на изгодна цена, с който да се наслаждавате на истинско Full HD преживяване, тогава Acer Aspire V5 е за вас.

Разгледай в PCStore.bg (1499 лв) →

Lenovo ThinkPad Edge E531 N4I8JBM

Лаптоп Lenovo ThinkPad Edge E531 N4I8JBM

Едва ли има бизнес потребители, които да не са чували за серията ThinkPad от китайския гигант Lenovo (която преди принадлежеше на IBM). Тези лаптопи се хвалят със завидна надеждност и издръжливост, която малко други конкуренти са способни да предложат. Lenovo ThinkPad Edge E531 разполага с двуядрен Intel Core i3 процесор, 8GB RAM памет и 1TB хард диск. Видео картата е NVIDIA GeForce GT 740M с 2GB собствена памет, а дисплеят също е 15.6-инчов матов LED.

Предимства: Здрава изработка и изчистен дизайн за бизнес потребителите. Матиран пластмасов корпус с грапава повърхност, която наистина ограничава цапането. Full HD дисплеят предлага добра видимост дори на пряка слънчева светлина. Клавиатурата е лека и приятна за работа.

Недостатъци: Със своите 2.45 килограма, устройството е тежичко и понякога неудобно за пренасяне. Ще се наложи да купите Windows, защото няма поддръжка на драйвери за Linux операционни системи — немалко потребители на Ubuntu и Debian съобщават замръзвания и проблеми с подкарването на портовете.

Оценката: Удобен лаптоп за ежедневна работа и забавление. Нарежда се сред оптималните решения в ценовия си клас за търсещите Full HD дисплей.

Разгледай в PCStore.bg (1399 лв) →