3D-принтиране
Снимки: Structure3D

Ако сте гладни, по-добре първо хапнете нещо и после продължете с четенето на тази статия! 🙂 Все по-налагащото се 3D принтиране винаги е било изключително интересна и привлекателна технология, а сега вече може да бъде и много вкусна.

Забравете за миг за пластмасата и си представете какви чудесии биха се принтирали с течен шоколад или глазура. Всъщност няма защо да си представяте – благодарение на нова приставка за 3D принтери на Structure3D Printing и най-смелите кулинарни фантазии стават реалност.

3D-принтиране-глазура

Повечето 3D принтери в момента работят с твърда пластмаса, която се подава в устройството, стопява се и после се излиза през специален накрайник, който се движи над фиксирана гладка повърхност и отпечатва обекта слой по слой.

Новата джаджа Discov3ry paste extruder позволява използването на същата технология, когато се свърже към 3D принтер, само че първоначалният материал може да бъде мек и дори във формата на паста – като силикон, полиуретан, глина, Play-Doh, течен шоколад, тесто за курабийки, глазура… Възможностите са безкрайни, а някои от резултатите от това 3D принтиране със сигурност ще са поне толкова апетитни, колкото и красиви.

Discov3ry_close