gear vr ad

Виртуалната реалност все повече навлиза в живота ни, а технологичните компании рекламират възможностите на своите устройства – започвайки от игри и стигайки до холограми в дома, но един производител изведе на съвсем друго ниво виртуалната реалност. Става дума за Samsung. Корейците пуснаха реклама на Gear VR, в която баща вижда на живо раждането на сина си, благодарение на виртуалната реалност.

Виж още: Цял квартал научи езика на глухонемите, за да изненада едно момче

Той се намира в другия край на Австралия, на почти 4000 км. разстояние от жена си, но Gear VR им предоставя възможността да бъдат заедно на едно от най-важните събития в живота им – раждането на третото им дете. Samsung казва, че това е първото раждане, показано чрез използването на VR технологията. Видеото е заснето със специална камера, поставена в родилната зала, а носещият Gear VR може да вижда какво се случва в стаята, въртейки главата си, все едно е там.

Може би щеше да е по-логично просто да използват уеб камера, за да може и майката да вижда бащата, но все пак тук говорим за промотирането на Gear VR, а раждането на детето ти е един от най-красивите моменти в живота на всеки човек, дори и използвано за подобна реклама.