Dejan-Kastelic-1

Деян Кастелиц поема поста главен технически директор на Мтел от 1 юли тази година. Той ще наследи позицията от Хорст Пертъл, който ще продължи кариерата си в централата на Телеком Аустриа Груп (ТАГ) във Виена.

Деян Кастелиц идва в София от Любляна, където до момента заема позицията на главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор на ТАГ – Vip mobile и Si.mobil. Той има над 12 години опит в телеком и IT индустрията. Започва професионалната си кариера в алтернативния телекомуникационен доставчик Amis Ltd., който предлага фиксирани услуги. Там в началото Кастелиц е системен администратор, като постепенно се издига до главен технически директор на компанията. През 2009 г. се присъединява към IBM Словения като главен мениджър „Доставка на услуги“ за Централна и Източна Европа. През януари 2012 г. Кастелиц се присъединява към Vip mobile на позицията главен технически директор и член на борда на директорите, а от 2015 г. става главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор в ТАГ.

Деян Кастелиц е завършил „Електрическо инженерство“ и „Компютърни науки“ в университета в Марибор, Словения, и има следдипломни квалификации в областта на технологиите и мениджмънта от INSEAD и от Харвардския университет в САЩ.

Хорст Пертъл е главен технически директор на Мтел от март 2011 година. Под негово ръководство компанията изцяло модернизира мрежата си, интегрира успешно инфраструктурата на Мегалан и Спектрум Нет, стартира собствена сателитна телевизия и създава „CRIM“ експертен център в България, чиято цел е да оптимизира мрежовите ресурси на всички компании в групата на ТАГ. Преди да заеме тази позиция в Мтел, Хорст Пертъл е главен технически директор на словенския оператор Si.mobil, също част от ТАГ, а между 2005 г. и 2010 г. пак е част от Мтел, където отговаря за развитието на мрежата.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS