Apple-iPhone-catches-fire

Момче на 16-годишна възраст от Австралия получи изгряне трета степен на крака, след като неговият iPhone се самозапалил по време на зареждане. Една от вероятните причини за инцидента е използването на неоригинално зарядно.

И преди се е съобщавало за запалили се iPhone-и, когато потребителите са започнали да ги зареждат със зарядно на трети страни, което не е одобрено от Apple. Именно поради тази причина американската компания преди години започна да предлага безплатно официално зарядно при предаване на закупено от трети страни такова.

Както виждате на снимките по-долу, поражения има върху голяма част от стаята и леглото. Момчето, чието име не се споменава, казва, че е закупило зарядното от бензиностанция. Този случай още веднъж може да послужи като предупреждение за хората, искащи да си закупят по-евтини зарядни, които в крайна сметка може да се окажат опасни за здравето и самия телефон. Вероятно, ако Apple обмисли намаляването цената на официалните зарядни, по-малко потребители биха се обърнали към такива от трети страни.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS