междузвездни войни

Първа снимка доказваща, че снимачният процес по седмия епизод на епичната поредица Междузвездни войни вече е започнал! Тя идва от официалния Twitter профил на Bad Robot, продуцентската компания на режисьора Джей Джей Ейбрамс.

Снимката е придружена от хаштаг #dayone и показва популярната в киното филмова клапа, която освен името на продукцията съдържа и имената на режисьора и главния оператор Дан Миндел. На изображението не се показва нищо друго, но това не спря феновете да спекулират над скрити послания в нея. Върху заглавието се вижда небрежно разпилян пясък, който според феновете е сигурен знак, че новият епизод ще върне зрителите на пустинната планета Tatooine – родната планета на Люк Скайуокър.

Реалното място на заснемането на седмия епизод на Междузвездни войни най-вероятно е Абу Даби. Това издаде Алън Хорн, председател на борда на директорите на Disney. Местно издание дори публикува снимка, на която се вижда част от снимачния екип, работещ около шатра разположена измежду пясъчните дюни. Очевидци допълват, че са виждали различни футуристични возила, както и че под шатрата всъщност се намира снимачна площадка преобразена като старинен пазар.

Star-Wars-film-being-shot-somewhere-in-Abu-Dhabi