Снимка: Paul Marotta / Getty Images

Нетрадиционно облечен в костюм, Марк Зукърбърг изнесе речта си пред студентите от Харвард вчера. Събитието бе излъчено на живо във Facebook от профила на главния изпълнителен директор, а по-късно цялото предаване на университета бе качено в YouTube. Можете за го гледате по-долу.

Гостуването на Зукърбърг в Харвард го направи най-младия говорител с всъпителна реч за първокурсниците там. Напомняме, че Харвард е университетът, в който той прекъсна обучението си след като създаде Facebook и по-късно получи почетна диплома за своите заслуги.

Речта на Зукърбърг трая около 30 минути и включваше различни теми, които той засегна — от екология, през малко политика, проблемите на мигрантите и, разбира се, технологии. Във видеото по-горе речта започва малко след час и 35 минути от началото на клипа.

Точно както той се опитва да спаси света с различни свои предприемачески решиния, Зукърбърг насърчи първокурсниците да направят същото. Речта му на места бе тежка и към края той дори се просълзи. Особено труден бе моментът, в който той говореше за млад човек, чийто ментор се явява главният изпълнителен директор на социалната мрежа, защото въпросния човек е емигрант и не може да учи висше образование в САЩ. Зукърбърг се страхуваше дори да го назове по име, защото смята, че така може да му навлече проблеми.

Можете да гледате цялото видео за поздравяването на харвардските студенти по-горе.