Както вече споменахме, вчера беше т.нар. Back to the Future Day – 21 октомври 2015 година бе денят, към който Марти и Док се предвижиха в бъдещето в класиката „Завръщане в бъдещето 2“ (Back to the Future II). Там видяхме много интересни предсказания за това как би могла да изглежда 2015 година, но нито едно не се е сбъднало на практика. С малки изключения…

Едно от тези изключения са самозавързващите се маратонки Nike Air MAG, които видяхме през 2011 година. Тогава те бяха лимитирана серия, но разочароваха с това, че не можеха да се завързват сами. Още тогава Nike обещаха, че през 2015 година ще видим истински Air MAG и ето че това се случи – вчера в Twitter се появи видео, в което Майкъл Джей Фокс (Марти от „Завръщане н бъдещето“) обува и демонстрира възможностите на Nike Air MAG.

По-късно звездата представи маратонките в телевизионно шоу, а след това и Nike потвърдиха премиерата. Новите обувки Nike Air могат да се връзват сами и са досущ като тези във филма. Бройките им обаче отново ще са ограничени и ще се продават на търг, печалбите от който ще бъдат дарени на фондацията на Майкъл Джей Фокс за борба с болестта на Паркинсон. Започвайте да спестявате!