Michael-michael-fassbender-28620024-1700-1336
Очакваният филм за Стив Джобс вероятно ще бъде с Майкъл Фасбендер. Актьорът е известен още с ролята си на Магнито в последния филм за X-Men. Информацията е от Hollywood Reporter, които съобщават за продължаващия кастинг за продукцията за живота на Джобс.

ВИЖ ОЩЕ: КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ СЛЕДВАЩИТЕ ФИЛМИ AVATAR

Филмът е основан на книгата на Уолтър Айзъксън, която е единствената официална биография на основателя на Apple. Режисьор ще бъде Дани Бойл, който е известен с „Трейнспотинг“ и организирането на Лятната Олимпиада в Лондон през 2012 година. Сценарият ще е подготвен от Арън Соркин, а в ролята на Возняк вероятно ще влезе Сет Рогън.

Първоначално се очакваше ролята на Джобс да изиграе Кристчън Бейл, но той отказа предложението. Фасбендер е интересен избор, защото той има опит във всякакъв вид филми и със сигурност ще представи добре една от най-влиятелните личности в историята на технологичния бизнес.

Той е роден в Германия през 1977 г., но израства в Ирландия. Фасбендер става популярен във филма на Тарантино „Гадни копилета“, но една от по-забележителните му роли е в „300“. Участва също в телевизионния сериал „Братя по оръжие“.