Вече веднъж коментирахме филмите на „обичания“ от всички режисьор Майкъл Бей. За да заплени публиката, той разчита на прекомерно количество експлозии, странни кадри и интересни движения на камерата. Тези неща обаче са втръснали на хората – всеки ги използва и това кара критиците да поглеждат изпод вежди всеки филм от този род, не само на господин Майкъл Бей.

Нека обаче си представим нещо различно. Майкъл Бей на режисьорския стол, работейки над филма „В небето“ (Up) на студио Pixar? Какво щеше да бъде, ако той беше на мястото на Пийт Доктер и Боб Питърсън? Щеше ли тази анимация да е толкова гениална и щеше ли да бъде на 114 място в топ 250 най-добри филми изобщо в класацията на IMDb? Щеше ли да спечели Оскари за най-добра анимация на годината и за най-добро музикално произведение, писано за филм?

Това са все въпроси, които можем да си задаваме, но не и да им отговорим. Е, въпреки това, благодарение на YouTube юзъра MrStratman7 сега вече можем да видим трейлър, представящ анимацията по начина, по който би изглеждала, ако Майкъл Бей беше неин режисьор. Аз лично не бях изненадан. Типично в стил Бей – много експлозии! Нямам какво повече да кажа.

Вижте видеото, насладете му се и съжалете, че никога няма да гледаме този филм. Аз вече съжалявам… Шегувам се! Не смятам, че светът на киното е изгубил много, защото събитията не са се развили по този начин.