Снимка: Daniel Simon

Прословутият режисьор Майкъл Бей захваща нов проект. „Любимият“ на всички режисьор на „Трансформърс“ (Transformers), „Армагедон“ (Armageddon), „Пърл Харбър“ (Pearl Harbor) и други ще работи върху нова фантастика. Този път филмът ще е базиран на книгата „Космически мотори“ (Cosmic Motors) на Даниъл Саймън.

Бей е уговорил Кайл Уард, сценарист на „Мачете убива“ (Machete Kills), да адаптира книгата в сценарий, по който след това да се работи и да се снима филмът. Това какво ни говори? Разбира се, че бъдещата боксофис продукция (която направо крещи думите „летен блокбъстър“) ще е пълна с екшън.

Малко повече за книгата и автора й: Даниъл Саймън е човекът, отговорен за дизайна на превозни средства от филми като „Трон: Наследство“ (Tron: Legacy), „Капитан Америка“ (Captain America) и „Забвение“ (Oblivion), както и невероятния мотор C-01 на Lotus. А защо смятам, че книгата Cosmic Motors ще е чудесен проект за Майкъл Бей? Действието в нея се развива в галактиката Глаксион, където състезатели се надпреварват с бързи „коли“ – бракувани военни машини, превърнати в състезателни автомобили. Книгата включва чудесни илюстрации на машините и лека и ненатоварваща свързваща ги история. Това ще помогне на Майкъл Бей да снима филм, който също ще е пълен с екшън (и експлозии, някой съмнява ли се?), но няма да ни обременява с кой знае колко трудна за храносмилане история.

А сега се запознайте с някои от дизайните на автомобилите от книгата:

cosmic-motors-2 cosmic-motors-3 cosmic-motors-4

cosmic-motors-5 cosmic-motors-6 cosmic-motors-7

Правата върху изображенията са притежание на техния автор.