mtelnewlogo

Мтел застава зад инициативата „Отвори очи” на фондация „Очи на четири лапи”. Тя цели осигуряването на достъп на кучетата-водачи до всички обществени места, което от своя страна ще улесни значително ежедневието на хората с увредено зрение, придружавани от своите помощници.

Телекомът осигурява достъп на кучетата-водачи и техните стопани до всички свои магазини, като ще постави на входните врати и специален брайлов стикер, обозначаващ свободния достъп.

Мобилтел ще подкрепи фондация „Очи на четири лапи” и през тази година. Мисията на фондацията, зад която компанията застава вече единадесет години, е рехабилитация и реинтеграция на хора със сетивни увреждания с помощта на служебни кучета. Неправителствената организация oбучава кучета-водачи и безвъзмездно ги предоставя на слепи хора, които също минават курс на обучение за работа и живот с куче-водач. Само за последните 6 години в училището са дипломирани повече от 40 кучетаводачи.

Мтел е основен спонсор на фондация „Очи на четири лапи” от 2003 година.

С подкрепата на компанията фондацията осигури обучението на първия за България инструктор за кучета водачи и изгради мрежа от приемни семейства за социализация на бъдещи кучета водачи, тъй като обучението им започва едва от втората година, а през първата те трябва да бъдат отглеждани в приемни семейства.

Със съдействието на Мтел и съвместно с Регионалния инспекторат по образованието беше реализирана и изключително успешната инициатива „Кучета-водачи в училище”. В рамките на образователната инициатива ученици от началните класове на редица столични училища научиха всичко за дейността на фондацията, както и за отговорната и хуманна мисия на кучето-водач в живота на незрящите хора.

Клиентите на Мтел могат да подкрепят дейността на фондация „Очи на четири лапи” и на още четири социални проекта чрез дарителската кампания 1788. Те могат да изпратят SMS на кратък номер 1788 (0,60 лева с ДДС). Мтел удвоява събраната сума, а в края на годината средствата се разпределят поравно между проектите.

Мтел призовава  всички да се присъединят към кампанията „Отвори очи” и така да подкрепят благородната мисия на фондация „Очи на четири лапи”.

1 коментар

  1. Мтел продължават инициативите си в подкрепа на хората в неравностойно положение. Подпомагат всяка година 100 приемни семейства, а сега разбирам и за съвместната им работа с фондация „Очи на четири лапи“. Не само че я спонсорират от 10 години, но допускат и кучетата-водачи в магазините си. Похвално!

Comments are closed.