килим

Искате ли да постелете луксозен килим у дома? Предпочитате коприна или вълна? Как правилно да поставите килима в интериора, за да подчертаете благоприятно дизайна на стаята и да направите  впечатление на гостите и да си гарантирате ежедневно приятно изживяване и приятни усещания?

Модата за килими в къщата не отминава по никое време – променя се само любимият нюанс, размерът и формата на продукта. Но съдейки по резултата, много собственици, когато избират килим за дома си, се основават на принцип, наречен „въпрос на вкус“.

Въпреки това, дори ако вкусът Ви е безупречен и Вие сте сами и дизайнер и декоратор, няма да Ви попречат правилата, разработени през вековете и съветите на професионалисти, които знаят как да ги прилагат.

На първо място, може да се каже, че самият интериор определя избора на килим.

Ако декорът първоначално е направен в класически стил, тогава килимите също са подбрани в класически дизайн – за модерен интериор е за предпочитане съответната опция.

Трудностите при вземането на решение могат да бъдат причинени само от огромната гама продукти, предлагани с омагьосващата им красота.

Как да комбинираме цвета на килима с декор

Килимите се съчетават много добре с текстил в интериора. Това са: завесите, мебелите.

Цветът на стените, например, са много важни при избора на килим. Ако е в същите тонове или нюанси, тогава цялостната комбинация от декор и обзавеждане ще бъде приятна за окото.

Сам по себе си, килимът може да бъде „активен“ или „износен“ – това се определя от техниката на тъкане. Понякога изкуствено състарен килим (този ефект се постига чрез изрязване на влакната почти до основата на продукта) изглежда неактивен и мек, поради което не се откроява на общия фон и се вписва идеално в интериора.

Същото може да се каже и за дизайна на самия килим – той може да бъде пъстър, многоцветен и „активен“. Изборът зависи от това, върху което искате да се съсредоточите, трябва да съживите интериора или, обратно, да притъпите яркостта му.

Ако в интериора преобладават студените нюанси, сивите, сините цветове – на същите нюанси трябва да се даде предпочитание при избора на килим.

Сподели
Предишна страницаJaguar ще произвежда само електрически автомобили
Следваща страницаОтпушване и профилактика на канали и шахти
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.