Дразните ли се, когато искате да чуете новото парче на любимия ви изпълнител в ютуб, през смартфона ви, но когато минимизирате приложението, видеото ви спира? Разбира се, не сте единствени! Но почти както винаги има лесен трик, чрез който да спрете тези досадни прекъсваня на свирещата музика.

Може да го ползвате както за устройства на Android, така и на Apple. Просто на двете операционни системи, схемата се случва по различен начин.

При Apple устройствата е много просто. Цаката е в това, че не трябва да отваряте песента през приложението, а през браузъра, разбира се, отново в ютуб. Когато затворите интернет браузъра, песента отново спира. Но! Когато отворите долното бързо меню, ще видите че медията все още стои, но просто е на пауза. Единственото, което трябва да направите е да натиснете „play“ бутона и любимата ви музика ще започне да свири отново. Вече можете да правите, каквото си искате на телефона, докато слушате музика от ютуб.

С Android е почти същото, отново трябва да пуснете ютуб през браузъра, но не кой да е браузър, ами специално „Firefox“. Няма да ви коства нищо, защото е абсолютно безплатен и достъпен за всеки един потребител на Android. При тази операционна система е дори по-лесно, защото въпреки че сте излезли от Mozilla Firefox, песента продължава да си свири.