Телевизия FOX се опитва всячески да финализира сделката със своя конкурент, включваща продажбата на почти всички активи на обща стойност $ 52 млрд.

На Лахлан Мърдок – най-големия от всички синове на Рупърт Мърдок, се пада задачата да управлява оставащата част от 21st Century Fox след сделката

Лахлан Мърдок ще заеме поста на главен изпълнителен директор (CEO) и председател на NEW FOX – новосъздадена компания. Рупърт Мърдок ще остане съпредседател заедно със сина си. Джон Налън, ще бъде преназначен на поста оперативен директор.

Интересен факт е, че сделката може да се проточи поради евентуална контраоферта от кабелния оператор ComCast. Това за сега са само спекулации.

Fox се готви за бъдеще без филмовото и телевизионното си студия, както и без кабелни канали като FX и National Geographic. Компанията иска да се фокусира най-вече върху Fox News, кабелните си спортни мрежи и местната телевизия. Заради това и договори придобиването на седем станции от Sinclair Broadcast Group този месец.

От друга страна FOX и Comcast са преки конкуренти за закупуването на сателитната телевизия Sky. До колкото е известно на българските медии, Comcast са представили много по-добро предложение. Очакваме повече подробности.