Има хора, които са на мнение, че кърлингът не е най-интересният спорт за гледане. Но дори и тези хора ще се съгласят, че кърлингът с коли, вместо камъни, изглежда доста по-забавно, отколкото звучи.

В руския град Екатеринбург наскоро се проведе състезание по „кърлинг с коли“, в което взеха участие четири отбора по 10 души (между които и един професионален отбор по кърлинг). Организирано от брокера Галина Киркач, първенството има за цел да накара хората да обърнат внимание на нуждата от застраховка…

Правилата на играта са прости — един състезател стои зад волана на руски автомобил Oka (произведен през 70-те години), докато съотборниците му бутат. „Шофьорът“ има право дори да завива, след като обаче бутащите пуснат колата. Цялото състезание се провежда на огромно заледено пространство, с боядисан център, от който отборите се опитват да се избутат.

С цел безопасност, автомобилите са с премахнати стъкла. Двигателите им също ги няма, за да бъдат по-леки и лесни за бутане по леда.

Истина е, че няма какво повече да добавим… Коментарите са излишни, за това вижде кратките видеа, за да разберете как са се забавлявали участниците.