Ако сте сколнни да дадете повече от 2000 лева за новия почти безрамков, снабден с OLED дисплей iPhone X, трябва да сте на старта, когато пуснат предварителните поръчки. Най-скъпият ябълълков смартфон досега едва ли ще успее да се разположи в ръката на всеки, който го иска. Със сигурност предварителните поръчки ще надвишават наличните бройки в началото.

Специфичният дисплей и Face ID не се правят толкова лесно. Apple също така се нуждаят от необходимите за направата им материали, които трябва да им бъдат доставени. Тоест и да искат, няма как да направят от 100 милиона iPhone X още утре.

Прогнозите до края на 2018 са, че Купертино ще продадат около 40 милиона от емблематичната десятка, а догодина – 90 милиона, ако не и повече. Ако се замислите това определено не са малки стойности.

Във всичко това има обаче и маркетингова стратегия. Apple нарочно избутаха предварителните поръчки по-нататък във времето, за да може iPhone X да не засенчи съвсем iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Все пак ябълките искат да печелят от всичките си модели, а не само от най-скъпия.