Снимка: Armatus Designs

Кой не е мечтал като малък да има костюм на Батман? Признайте си! Е, младият студент Джаксън Гордън е решил да сбъдне тази си мечта и е създал истински надежден костюм на черния супергерой, който да му осигури нужната защита при бой с лошите.

Виж още: „The Last Man on Earth“ е комедия с привкус на драма

Изработката на котюма е отнела около два месеца, като Гордън се е обърнал към платформата Kickstarter за финансиране, тъй като не е имал възможност да си позволили подобна инвестиция. Нужните 1200 долара той събрал за по-малко от тридесет дни и веднага започнал работа. Бронята е съставена от кевлар и силиконови кори, като тежи малко над 11 килограма, като само маската е почки килограм и половина. Това не е малко, но Гордън казва, че почти не ги усеща – каква полза би имало от „броня“, ако тя е лека и ненадежна?

„Премиерата“ на костюма на Батман се състояла на Katsucon в Мериленд, където дизайнерът й я е носел и е накарал присъстващите да се опитат да го бият. Оказало се, че бронята си върши работата и той нямал проблем. Както се коментираше в трилогията „Черният рицар“ (The Dark Knight) – важното е да може да си върти главата и защитата да издържа срещу ротвайлери и чихуахуа.

Вижте още няколко снимки на Батман костюма от Facebook страницата на Armatus Designs, както Гордън нарича своето малко дизайнерско студио:

batman-suit-1 batman-suit-3 batman-suit-2

*Правата върху изображенията са притежание на техния автор.