iphone 5c

Ако случайно сте били в някоя отдалечена джунгла вчера и не сте чули, че Apple представи iPhone 5S и iPhone 5C на специално събитие, ето – вече знаете.

iPhone 5S прилича много на предишния iPhone 5, но пристига в различни цветове – бяло, сиво и златно, както се очакваше. Новата топ функция на смартфона е Touch ID – вграден биометричен сензор в новия сапфирен хоум бутон, който сканира епидермичните слоеве на пръстите, така че да може да се отключва телефонът само с докосване. Освен за отключване, новият скенер служи и за купуване на музика, приложения и филми от iTunes. Новият капацитивен “пръстен” активира сензора, така че той да може да “чете” пръстови отпечатъци във всяка поза. iPhone 5S може да запазва и няколко пръстови отпечатъци, но Apple твърди, че те никога не се споделят с никого и не се качват на сървърите им.

Подобно на iPhone 5, Apple предлага iPhone 5C с 4-инчов Retina дисплей и A6 процесор. Телефонът ще има същата 8-мегапикселова задна камера, но компанията се похвали с подобрената FaceTime HD камера, която е създадена за видео разговори с по-хубаво качество. iPhone 5C поддържа повече LTE мрежи от всеки смартфон на света, твърди Apple.

А сега да си дойдем на думата. Колко точно струват новите джаджи на Apple?
iPhone 5S ще струва 199 долара с двугодишен договор за 16 GB версия, 299 за 32 GB версия и 399 долара за 64 GB версия. Цените без договор стартират от 650 долара, както обикновено, за 16 GB версия, 750 долара за 32 GB версия и 850 долара за 64 GB версия.

iPhone 5C замества iPhone 5 на цена от 99 долара за 16 GB версия с двугодишен договор и 199 долара за 32 GB версия. Цената без договор за 16 GB версия е 550 долара и 650 долара за 32 GB версия.

Все още не е ясно колко точно ще струват новите телефони след субсидиране на българския пазар.

ВСИЧКО ЗА iPhone 5C ТУК

ВСИЧКО ЗА iPhone 5S ТУК