Прототипът за електрическа кола на новия играч на пазара Faraday Future ще бъде официално представен през януари. До сега сме виждали само видео на първия им производствен автомобил, покрит с плащ, за да не се издават неговата външност и характеристики. Днес имаме нещо по-различно — компанията качи в YouTube видео, в което колата им се изправя в драг състезание срещу неслучайни возила.

За по-малко от минута Faraday Future показват как тяхната кола се преборва с Bentley Bentayga, Ferrari 488 GTB и дори най-големия си конкурент в лицето на Tesla Model X P100D.

Разбира се, драг състезание срещу бензинови коли като споменатите по-горе Bentley и Ferrari не е най-рационалното, защото обикновено този тип автомобили имат по-високи достижими скорости и могат да настигнат електрическия си съперник на по-дълги разстояния. За това нека да разсъждаваме само върху съревнованието Faraday Future срещу Tesla Model X. Колата от Илон Мъск е снабдена с т.нар. Ludicrous Mode, който ѝ позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. FF твърдят, че те надвиват това, но дали могат да се справят с възможностите на Tesla Model S?

По-старият седан от Tesla Motors наскоро бе снабден с по-добър мотор, който ускорява от 0 до 100 км/ч само за някакви си 2,5 секунди. Интересно ще е да видим тогава кой е по-добър. Може би ще разберем, някой ден след премиерата на Faraday Future.