Трябваше да се стигне и до това! След като вече видяхте (сигурен съм) чисто новия трейлър за епоса „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ (Batman v Superman: Dawn of Justice), мисля че е редно да го разгледаме още веднъж и то подробно. В настоящия материал ще обърнем внимание на всеки един детайл, които може да ни каже малко повече за героите и историята, която ще видим на голям екран догодина.

„Батман срещу Супермен“ – трейлърът е ТУК!

Е, готови ли сте да разнищим видеото? Да започваме!

batman-v-superman-trailer-brakedown-1

Малко след като нашите двама (супер)герои се запознават за първи път, разговорът тръгва в посока мнението на Брус Уейн за Батман и неговите своеволия. В този бърз кадър виждаме как Черният рицар се отнася с престъпниците – точно така, както той си знае най-добре. Натупва ги здраво без да му мигне окото. Тук това се вижда и от белязания знак на Батман на гърдите на този… какъвто и да е там…

batman-v-superman-trailer-brakedown-2

Брус Уейн казва на Кларк Кент, че му е писнало да се занимава с хора, облечени като клоуни. Тук той визира Супермен, но този кадър показва, че в настоящата история той вече веднъж се е сблъскал с Жокера. Става въпрос, разбира се, за Жокера в новия филм „Suicide Squad“, който ще видим няколко месеца след „Батман срещу Супермен“. Там Принцът клоун ще бъде изигран от Джаред Лето. А това горе е костюмът на Робин, който ако вярваме на събитията от комиксите, е убит точно от Жокера…

Дами и господа, представям ви Лекс Лутър! В света на DC Comics той е един от най-върлите врагове на Супермен. Тук очевидно все още не се е превърнал в такъв, но това не го прави по-малко опасен. Джеси Айзенберг тук чудесно представя младия бизнесмен по един страхотен, нов и различен начин. Личи му, че е истински гадняр!

Ето тук виждаме това, за което само преди секунди Брус Уейн говореше в трейлъра – всеки път, когато Супермен спаси хората от нещо, те му се кланят… буквално. Синът на Криптон се е превърнал в нещо като бог и Брус Уейн се страхува точно от това.

Алфред предупреждава Брус, че войната, за която се готви, не може да бъде спечелена. В историите за Батман неговият помощник винаги се е славел като много мъдър наставник. Би трябвало милионерът от Готъм да се вслуша в думите му…

В тази кратка сцена проличава истинската лудост на Лекс Лутър – той се забавлява от борбата, която двамата супергерои водят помежду си. Разединени, те биха били много по-лесна мишена.

Тук Батман и Супермен вече здраво се налагат. Супермен дори се чувства длъжен да предупреди синът на Готъм, че би могъл да го убие без да му мигне окото. Прилепът осъзнава силата на извънземния, но това няма да го накара да се откаже!

batman-v-superman-trailer-brakedown-3

Между кадрите е поместен и ето този много кратък момент – тук Брус Уейн е в нещо като военен костюм и се бие както срещу войници, така и срещу някакви чудовища. Какви точно са тези хвъркати същества и виждали ли сме ги друг път в комиксите? За сега не мога да кажа…

Слуховете се потвърдиха! Лекс Лутър ще използва тялото на мъртвия Генерал Зод, с който Супермен се би в „Човек от стомана“. Той желае да създаде върховното оръжие, с което да унищожи Супермен. Но какво ли е то?

Ето го! Това е Дуумздей (Doomsday) – едно от най-ужасните чудовища във вселената! Генетично създаден, той желае само едно единствено нещо – да унищожава. Според оригиналната история, той е създаден, убиван и клониран безброй пъти от луд учен. Тук изглежда го създава малко по-различен, но също толкова маниакален човек.

За който не е чел комикси – ето на какво е способен той…

След като щитът на Жената чудо спасява кожите на Батман и Супермен от лазерния поглед на Дуумздей, е време тримата супергерои да се обединят – само така те могат да спрат това, което застрашава да затрие всичко, за което те се борят.

И така, драги читатели, се ражда Лигата на справедливостта.