Новият ъпдейт на Apple на iOS пристига с много интересни и забавни нови свойства за iMessage, включително различни ефекти, приложения и стикери, които да изпращате на вашите приятели. За съжаление обаче, не става много ясно в началото, как точно можем да използваме всички тези новости. Затова ще ви обясним най-главните неща.

iMessage Apps

Най-голямата промяна в iMessage е добавянето на приложения. Не всички обаче ги има за iMessage, но пък има такива, които са специално само за него. Това „добавяне“ ви позволява да действате в желаното приложение, докато сте в Messages, тоест ще ви спести преминаването от Messages към друго приложение. Освен приложения като Fandango и Venmo, можете да теглите и приложения за стикери.

stickersios

И двата вида приложения се намират на едно и също място в Messages. Можете да ги намерите, като натиснете иконката на App Store вляво от мястото за писане. Ще ви се покажат няколко панела, всеки от който съдържа различно приложение, което сте инсталирали. Какво да правите обаче, ако не сте инсталирали нищо все още?

Как да инсталирате iMessage apps

  1. Влезте в App Store през Messages, както вече ви обяснихме (можете също да влезете в нормалния App Store)
  2. Натиснете иконката с четирите точки, която е в долния ляв ъгъл
  3. Изберете „+ Store“

И оттук насетне сте вие. Вижте какви приложения ви предлага магазина и изберете тези, които ви харесват най-много.

Стикери

Така… след като сте си закупили, или изтеглили безплатно някои стикери, вероятно вече искате да ги използвате. Отваряте желаните стикери и имате две възможности. Едната е да натиснете еднократно въпросния стикер, което ще ви позволи да го изпратите, като картинка. Другият начин е да задържите стикера и да го изкарате извън кутията. Можете да го поставите, навсякъде из чата ви, където пожелаете.

Всичко останало

iMessage ефекти

Друго нещо, което ще направи писането ви с приятели по-забавно са новите ефекти в Messages. Можете да изпращате запалени съобщения, с балони, или такива скрити от невидимо мастило. За да имате достъп до тези свойства, въведете текст или картинка в кутията за текст и след това използвайте 3D Touch-a, (или натиснете и задръжте на по-старите модели) бутона „send“ и ще ви се отвори библиотеката с най-различни ефекти, които можете да ползвате.

imessage balloons

Написани на ръка съобщения

iOS 10 вече ви позволява да изпращате „написани на ръка“ съобщения, които можете да „нарисувате“ с пръст на вашия тъчскрийн. За да напишете такова съобщение, трябва да обърнете телефона си хоризонтално, като включите въртенето на екрана преди това, разбира се. За тези, които имат много лош почерк, Apple са направили някои предварително написани съобщения, които можете да изпратите.

Digital Touch

Digital Touch вече има и за iMessage. Това е нещо, с което всички притежатели на Apple Watch вече са запознати. Благодарение на него можете да изпращете набързо нарисувани драсканици, или сърца, като просто натиснете иконката на сърце до кутията за съобщения. Можете дори да добавяте всякакви изображения и да рисувате върху тях, както във Viber и Snapchat.

Emoji

След като натиснете emoji бутона на вашата клавиатура, можете лесно да замените някои думи с емотикони, еквивалентни на думата. Просто трябва да натиснете желаната дума и тя ще бъде заменена от емотиконка, както виждате в gif-чето по-долу.

Tapback

И последно – tapback. Messages вече има така наречените бързи отговори стил Facebook, които ви позволяват да изпратите една от шестте „бързи икони“, които включват сърце, палец нагоре, или палец надолу.