BMW

В последно време самоуправляващите се автомобили на BMW и въобще автомобилната индустрия показват наистина забележителни планове за бъдещето и начина, по който ще се придвижваме след няколко години. Докато Tesla и Apple са се насочили към електрическите автомобили, Google и BMW работят повече в покока автономни коли.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

Последното презентационни видео на BMW показва нещо много интересно, на което дори не толкова запалените състезатели ще обърнат внимание. Едната кола във видеото е самоуправляващият се 2-ро поколение прототип на BMW, докато в другата е седнал японският шампион по дрифт Дай Йошихара. Идеята тук е да се покаже как се справя една автномна кола в екстремни условия, изправена пред най-добрия човек в света.

Вярно, прототипът на BMW се движи по мокра писта, докато Дай трябва да прави своите дрифтове на сухо, но като изключим това, 2-рото поколение на тези самоуправляващи се коли на BMW се справи изключително добре и двата автомобила буквално затварят кръговете с точността на часовник. Вижте сами:

https://www.youtube.com/watch?v=Ex7BdXXul80