Потребителите на предплатените услуги на GLOBUL вече могат да споделят помежду си допълнителни пакети за разговори, SMS и мобилен интернет или кредит за разговори чрез новите услуги Gift Box, Time Share и Cash Share, както и да добавят кредит към своя номер без презареждане с услугата Cash in Time.

Новите услуги са достъпни за ползване чрез SMS или през обновеното GLOBUL menu, достъпно след набиране на *123#.

Услугата Gift Box позволява на всички клиенти на GLOBUL да изпратят подарък на друг клиент на предплатените услуги на оператора под формата на допълнителен пакет с минути, SMS или MB. Цената на подарения пакет се приспада от кредита на изпращача или се начислява към месечната му сметка. Ползването на услугата е безплатно, като клиентите заплащат единствено стойността на подарения пакет. Подробна информация за цените на допълнителните пакети и кодовете за активирането им чрез услугата Gift Box е достъпна на интeрнет страницата на GLOBUL www.globul.bg.

Чрез услугата Time Share потребителите на предплатените услуги на GLOBUL могат да споделят неизразходваните си включени или допълнително предоставени минути за разговори с номерата от групата За приятели или в мрежата на оператора с други клиенти на предплатени услуги от GLOBUL. Услугата Time Share е безплатна за клиенти, които са презаредили своите предплатени карти сумарно със сума от 10 лв. или повече през периода от 31 дни преди трансакцията. В останалите случаи за ползване на услугата на изпращащия номер се начислява еднократна такса в размер на 0,50 лв. при всяка успешна трансакция.

По подобен начин, чрез услугата Cash Share, потребителите могат да поделят и кредит за позлване на услуги в размер до 4 лв. на трансакция и до общо 10 лв. за период от 31 дни. За ползване на услугата на изпращащия номер се приспада от наличния му кредит еднократна такса в размер на 0,20 лв. с ДДС.

Чрез новата услуга Cash in Time, клиентите на предплатените услуги на GLOBUL могат да добавят кредит от 1 лв. време за разговори или ползване на други предплатени услуги или 5 минути време за разговори в мрежата на GLOBUL на стойност 1 лв., валидни за 24 часа след получаването им. Услугата е достъпна в случай, че наличният кредит по предплатената карта е или е по-мaлък от 0,18 лв.