Д

осега не бях виждал нещо толкова голямо! Признавам си, ходил съм много и то в различни кино зали в България, но до този момент не бях виждал толкова модернo и голямo съоръжение. Разбира се, тук изключваме VIP залите, където обикновено правят предпремиерите. Тук говорим за най-новата IMAX зала в България, която Кино Арена ни представи на гала вечер на 15-ти този месец. Организаторите поканиха доста гости от страната, кино маниаци и важни личности от света на кино индустрията. След кратка встъпителна реч гостите имаха невероятния шанс да гледат Godzilla дори преди официалната му световна премиера.

ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО IMAX ПРЕЖИВЯВАНЕ, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ИЗПИТАТЕ

Сега нека да обърнем внимание в детайли и на залата. Като цяло съоръжението бе направено с една едничка цел – да предложи най-доброто филмово преживяване, което може да изпитате. Дали Кино Арена постигна целта си? Определено успя да смае всички, които бяха поканени на събитието и коментарите на зрителите в общи линии включваха неща от сорта на „Ухааа!”, „Огромно е!”, „Гледай каква картина!”. Дори аз бях доста впечатлен докато правехме видеото, което е специално за новата IMAX зала и разкрива какво ново има в нея. Просто няма как да не се изумиш от размерите и, а големината на екрана може да те накара да се почувстваш адски дребен.

Специално разработената IMAX геометрия на залата и специфично позиционираният извит и леко наведен сребърен екран, разположен в близост до зрителите, създават оптимизиран ъгъл на гледане, който прави 2D и 3D изображенията по-ярки и реалистични.
Картината е с около 60% повече яркост и 40% повече контраст, всеки кадър е допълнително обработен и оптимизиран и осигурява на зрителите усещането, че са в самия филм. Казано накратко – що се отнася до качеството на екрана и картината всичко е супер.
Това е, което отличава IMAX от всичко останало е именно екранът. Той е в основата, но нека не забравя, че си остава един от компонентите, които правят преживяването уникално.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако не сте ходили на IMAX и не знаете какво представлява мога да ви го опиша така – залата е два или три пъти по-голяма от стандартните такива, екранът е около шестетажна сграда, а звукът го усещате в корема си. Това може да ви предложи новата IMAX зала в Кино Арена Младост София и без съмнение си заслужава и последната стотинка, която ще дадете, за да се насладите на грандиозните ефекти, които режисьорите са ви подготвили. Да не говорим, че IMAX работят заедно с тях по филмите, които се прожектират на такива екрани. За тях е нужна специална техника и камери с висока резолюция, които да направят кадрите със супер качество.

Лично аз имам един голям проблем в кината и това са седалките. В повечето случаи те никога не са удобни, а VIP зали няма как да се посещават всеки ден, ако ме разбирате. Понеже четох, че залата и разположението на седалките е синхронизирано с наведения екран ми беше интересно да разбера дали са удобни. Ако трябва да съм честен, това е единствената зала, на която спокойно може да кажете, че е VIP. Седалките са широки, можете спокойно да се облегнете назад, има място да си сложите ръцете на облегалките, без да сбутате красивата девойка до вас и тя да ви помисли за идиот.

ОГРОМНА ЗАЛА И ОЩЕ ПО-ОГРОМЕН ЕКРАН ВИ ОЧАКВАТ В Кино Арена Младост IMAX

ARENA_IMAX

IMAX залата в кино Арена Младост София разполага с 448 луксозни седалки и ви предлага уникален съвременнен дизайн

ARENA_IMAX

Аз вече посетих новото кино и съм СУПЕР доволен

В заключение мога да кажа само едно – ако сте фен на киното, обичате якия звук, обичате да гледате любимия филм със супер качество и обичате да ви е удобно и конфортно, то тази зала определено трябва да е в списъка ви. Тук може да намерите всичко това и не го казвам просто така. Аз също съм голям фен на киното и почти всяка седмица ходя, а понякога и по два-три пъти. Заслужава си, така че не губете време, а си резервирайте билет от сайта на Кино Арена и ще се видим на някоя от следващите прожекции.