Аугментираната и виртуалната реалност навлизат в нашия свят с бясна скорост. Няма как да избягаме от множеството промени, които ще настъпят, когато повече хора имат достъп до устройствата свързани с новите две „реалности“. Най-вероятно ще свикнем толкова много с тях, както сме свикнали с интернета и с мобилните телефони.

Въпросът обаче е, дали след време ще сме толкова пристрастени и към VR и АR. Дали няма да предпочитаме да си сложим новият VR Gear на главата и виртуално да преживяваме някои моменти, вместо да излезем в истинския свят и сами да си създадем реални спомени. Замислете се само колко е вредно телефона да седи на очите ви и да ви облъчва с часове…

Вече получаваме изключително ясна картина, когато използваме продукт на Oculus, сякаш наистина това ни се случва. Но как мислите, че мозъкът ви ще реагира след стотното такова слагане. Не ли шок за тялото това? В един момент виждате стаята си, познати обекти, хора… а в следващия се озовавате на напълно непознато за вас пространство.

Разбира се, VR и AR имат своите предимства. Най-вероятно затова и са създадени. Например за архитектите е от изключителна полза. Те представят на своите клиенти един аугментиран макет, което позволява да променят всичко, което не им се харесва, с едно движение на ръката. Или ги пускат в празни стаи, с устройства на Oculus, и им демонстрират как биха изгледали те. Но не е само това. Една такава технология, ще позволи на човек да посети всяко едно недостъпно за него, по някаква причина, място.

Искате да бъдете на футболния терен, заедно с другите играчи. Да това вече е възможно. Но не забравяйте, че вие живеете в свят, изпълнен с различни личности, с различни качества и не е необходимо да сте някой друг. Бъдете себе си и нека вашите най-любими моменти, останат лични, защото това всъщност е същината на човек.