DJ JOZE

Някога да сте се чудили какво правят DJ-те докато са зад пулта – ръкомахат, натискат някакви копчета и слушат музика в слушалките? На мен винаги ми е било интересно, защото музиката така или инче си върви, а като ги гледаш ще кажеш, че направо програмират нещо на този пулт.

Истината е, че не правят нещо кой знае какво. В повечето случаи само се преструват, че натискат нещо само и само, за да създадат излюзията, че правят нещо много сложно. Дори аз съм виждал клипове на Armin, в които докато той си танцува някакъв фен се качи до него и започна да натиска копчетата, но музиката пак си вървеше. Това само е доказателство, че симулацията на работното място е на 100%, а следващото видео показва нагледно какво се случва „зад кадър“.

Разбира се, всичко е в рамките на шегата, но видеото си заслужава да се види, защото е много забавно. Не знам дали сред вас има някой, който да работи като DJ, но ако има ще се радвам да разкаже какво прави, докато такива като мен си мислят, че върши нещо много сложно. Ако темата като цяло ви е интересна, то определено хвърлете едно око на интервюто ми с DJ JOZE, който разказва в детайли за този бизнес в България.