YouTube е нещо като заместител на телевизията, докато ползвате телефона си. Нормално е да искаме да използваме приложението като телевизор, който да ни бръмчи в далечината. Със сигурност и на вас ви се иска от време на време просто да чуете нещо от YouTube, без да ви се налага да гледате видеото и да си хабите батерията, защото не можете да си изключите екрана.

Google са измислили какво да направят по въпроса. Ако си платите, за да сте YouTube Red последовател, можете да се насладите на всичко, за което сте мечтали. Музика без реклами, офлайн ползване на приложението и други съблазняващи привилегии. Грубо казано нещо като Spotify Premium. YouTube Red обаче все още не е налично в България, така че, дори да искате да си плащате, все още нямате тази възможност.

Не се притеснявайте обаче, има много по-лесен начин и достъпен, по който можете да слушате музика или предаване, или каквото там си искате от YouTube. Има вариант и за Android и за iOS. Ето простите неща, които трябва да направите:

Android:

  1. Отворете www.youtube.com през Chrome браузъра.
  2. Горе в дясно ще видите три точки. Натиснете ги и от менюто изберете „Заявка за настолния браузър“.
  3. Пуснете си избраното от вас видео.
  4. Ще ви излезе съобщение, което да ви каже, че YouTube иска да ви изпраща известия. Натиснете „Разрешавам“.
  5. Излезте от Chrome и вече ще можете да управявате YouTube от падащото ви меню с известия или при заключен екран.

iOS:

  1. Изтеглете си Dolphin уеб браузъра на вашето iOS устройство.
  2. Отворетe www.youtube.com от вашия нов Dolphin браузър.
  3. Пуснете предпочитаното от вас видео.
  4. Излезте от браузъра и ще можете да управлявате YouTube от вашия контрол център.

Не се изисква нищо кой знае какво от вас, за да изпълните стъпките. Затова, ако чакате момента, в който можете просто да си пуснете любимата песен от YouTube и спокойно да си сложите телефона в джоба, действайте!