отметките

Прехвърлянето на отметките е малко по-сложна операция, отколкото вероятно очаквате. Процесът на прехвърляне зависи от използвания браузър. В това ръководство представяме как да стане това от мобилната версия на Safari, който е браузърът по подразбиране за iPhone. Отделно ще ви е нужна активна регистрация в iCloud, инсталиран iCloud Control Panel на вашия Windows компютър, както и инсталиран Google Chrome или Firefox уеб бразър, инсталиран и на двете устройства (iPhone и Android).
Първата част от целия процес цели прехвърлянето на отметките от Safari към iCloud. Това става чрез изпълнението на следните стъпки:

 

1. От вашият iPhone отидете в менюто Settings –> iCloud и влезте чрез вашия акаунт. Включете синхронизацията на Safari с iCloud в менюто.

2. Отворете iCloud Control Panel от компютъра и влезте във вашия iCloud акаунт. Отбележете кутийката Bookmarks, за да синхронизирате данните от облака.

3. Отворете менюто Options и изберете браузъра, към който ще пренесете отметките. Изберете Firefox или Google Chrome и потвърдете чрез натискане на бутона Apply.

4. Ще се отвори диалогов прозорец, изберете Merge.

5. Ще се изведе съобщение, което ще поиска вашето резрешение за инсталиране на добавка към избрания браузър (Firefox или Google Chrome), изтеглете и я инсталирайте.

 

След като успешно инсталирате добавката във вашия браузър по избор, информацията ще бъде пренесена в него. Сега вече можете да синхронизирате отметките. Подробна информация затова ще намерите в инструкциите за съответния браузър.

Трансфер на отметки към Google Chrome

Ако използвате Google Chrome, тогава просто трябва да влезете във вашия Google акаунт и отметките ще бъдат автоматично синхронизирани.

Трансфер на отметките към Mozilla Firefox

Настолната версия на Firefox има опция, която позволява синхронизирането на отметките от компютъра към Android устройството. Трябва да активирате тази функция чрез изпълнението на следните стъпки:

 

1. Отворете Firefox, разгърнете менюто с настройки и натиснете бутона Set Up Sync.

2. Влезте във вашия Firefox акаунт (направете си такъв, ако нямате).

3. На вашето Android устройство стартирайте Firefox и отворете менюто с настройките. Изберете опцията Sync и запишете уникалния код, който се генерира.

4. Отворете отново Firefox на настолния компютър, отворете Options, навигирайте до Sync таба и натиснете Pair a Device.

5. Въведете кода, който записахте от мобилната версия на браузъра, и натиснете Next, за да започне синхронизацията.

 

Това е всичко – всъщност не е чак толкова трудно, нали?