monitor

Мониторът ви ще стане мръсен. Това е просто от онези неизбежни неща в живота, освен ако не живеете в стерилен балон. Ето защо подхотвихме няколко насоки как да почистите монитора си от всичките прашинки, петна и следи от пръсти, които така упорито ви нарушават картината.

Стъпка 1: Изключете екрана

Първо, много по-лесно ще забележите петната върху черен екран, вместо върху тапета със зелени поля и синьо небе. Освен това е по-безопасно както за вас, така и за компютъра или лаптопа ви — почистването на включен екран може да го повреди, дори и вероятността да е малка.

Стъпка 2: Изчистете рамката около екрана

Ако ще изчистите екрана, защо да не изчистите и пластмасовата или металната рамка, която го обгражда? Напръскайте с препарат за почистване на техника върху мека кърпа и накарайте повърхността да блести от чистота. В никакъв случай не използвайте препарати на амонячна или спиртна основа! Ако попаднат върху екрана ви, могат да навредят на слоя против отражения.

Стъпка 3: Забършете екрана с мека кърпа

Не използвайте кухненска хартия — предназначена е да попива разлятото вино по масата. Ако се вгледате в нея, ще видите как повърхността й е грапава. Може да одраска крехкото парче технология, което наричате ваш монитор. Използвайте чиста мека (микрофибърна) кърпа вместо това. Продават се във всеки добре зареден супермаркет.

Правете прави движения по екрана, вместо кръгове, както показва видеото долу. Ако след първото забърсване още има петна, навлажнете с малко вода и повторете.

Можете да си направите собствен разтвор за почистване на монитори. Смесете 50% бял (дестилиран) оцет и 50% вода. Разтворът ще бъде достатъчно силен, за да разкара всички застояли петна, но и достатъчно мек, за да не повреди покритието на екрана.

Стъпка 4: Подсушете

Почти без натиск подсушете монитора със суха микрофибърна кърпа. Или изчакайте една минута, докато повърхността му изсъхне сама.

Мониторът ви вече е чист. Наслаждавайте се на кристално ясната седмица!