облекло и бижута за всеки повод

Времената може да се променят, но едно остава вярно – аксесоарите са от решаващо значение за завършването на всеки тоалет. Добавянето на един, два или дори три внимателно подбрани аксесоара може да го превърне външния ви вид от незавършен в завършен шедьовър. Въпреки това, има изкуство в това да се използват аксесоари. 

И така, как да изглеждате страхотно, без блясъкът на бижутата да засенчва блясъка на усмивката ви? Имаме няколко идеи, с които вие ще бъдете на преден план, а аксесоарите ви ще правят това, което трябва – ще играят поддържаща роля.

Ежедневен стил

В сферата на ежедневната мода аксесоарите имат силата да издигнат цялостната визия. Те предлагат нещо повече от финален щрих към облеклото. Те позволяват на стила ви да заблести истински. Като съчетаете аксесоарите със съществуващия си гардероб, можете да създадете уникален за вас стил.

При ежедневното облекло най-добрият вариант за удобство и гъвкавост е да се придържате към благородните метали, просто защото те придават малко повече колорит и същевременно не изглеждат неуместно с дънки и тениска. Не се притеснявайте да добавите цветен нюанс. Той може да олекоти визията и да добави малко капризност или дързост, в зависимост от посоката, която сте избрали.

Вечерна среща

Вечерните срещи са идеалната възможност да покажете своята индивидуалност в разговор и в стил. Искате да направите добро впечатление, но не искате да създавате фалшива представа за това, което сте. Каквото и да облечете, останете верни на това, което сте, но не забравяйте да се подготвите за срещата. Вероятно не бихте носили вечерна рокля или смокинг, ако отивате на вечеря в обикновен ресторант, както не бихте носили тениска и скъсани дънки в 5-звездно заведение. Изберете аксесоарите си, като имате предвид това.

Също така не искате да носите нищо, което би нарушило настроението. Прекалено много гривни, които дрънчат при всяко ваше движение, или пък аксесоари, които отвличат вниманието от лицето ви (особено от очите ви, тези важни прозорци към душата), отвличат вниманието от това, което трябва да бъде в центъра на вниманието на вашата среща – вие. Малък съвет – ако добавите блясък към ушите си, това ще задържи погледа върху лицето ви.

Сватби и официални събития

Сватбите и официалните поводи са идеалното време да извадите тежката артилерия, когато става въпрос за блясък и сияние. Преди да изберете аксесоарите си, най-добре е да изберете тоалета си и след това да съобразите аксесоарите си с него. Ако например сте избрали рокля с пайети, не искате да я съчетавате с ефектни елементи, защото така ще отклоните вниманието от роклята и от себе си. Ако обаче носите семпъл тоалет, например дълга черна рокля или класически смокинг, можете да изберете по-пищни и цветни аксесоари, тъй като те ще допълват тоалета ви, а няма да се борят с него.

Вземете предвид времето и мястото на сватбата. Сватбите на открито и следобедните сватби обикновено са по-непринудени от вечерните. Въпреки това, ако на поканата е написано „black-tie“ по избор, облечете се и използвайте съответните аксесоари.

Без значение какво ще изберете обаче, уверете се, че това е нещо, което ви е удобно да носите. Не искате да пропуснете да се насладите на преживяването, защото сте прекалено съсредоточени върху това да се притеснявате дали обеците ви няма да се заплетат в косата ви или диамантената ви гривна да се изплъзне.

Какви аксесоари да се използват и какви не

Въпреки че аксесоарите са личен избор, има някои съвети, които трябва да имате предвид, за да изглеждате добре и стилно.

Какво е препоръчително?

  • Ако имате големи дамски обеци, сложете малко колие и обратно
  • Придържайте се към един конкретен елемент в даден момент
  • Изберете първо тоалета си и след това добавете съответните аксесоари
  • Изберете фокусна точка – уши, шия, ръце – и изградете останалите аксесоари около нея
  • Цветовете са много, което означава, че прекалено многото могат да претрупат вниманието, а недостатъчното – да се изгубят

Какво не е препоръчително?

  • Не привличайте вниманието към себе си в неподходящ момент – например, ярките цветове и излишъците не са подходящи на погребение
  • Не претоварвайте тоалета или себе си с прекалено много неща – не искате да се изгубите в бижутата си
  • Не забравяйте по-малките елементи, като пръстените
  • Не смесвайте твърде много различни стилове – аксесоарите трябва да допълват облеклото ви, а не да му противоречат.