windows-10-logo

Новата версия на Windows вече е факт от няколко дни, а ъпдейтът от Windows 7 и Windows 8 (8.1) се описва от Microsoft като най-големия процес на обновление на операционна система в историята на компанията.

Мащабният ъпгрейд се провежда на отделни части, като някои потребителите ще трябва да чакат дори седмици, за да могат да се сдобият с Windows 10. Microsoft използва и специална технология, която разпределя файловете за обновлението между потребителите, подобно на BitTorrent.

Представяме ви стъпките, които са необходими, за да се сдобиете с копие на Windows 10. Не забравяйте, че то е безплатно за легално закупените версии на Windows 7, 8 и 8.1.

Подготвяне на машината за Windows 10

Преди да започнете самата инсталация на Windows 10, трябва да се уверите, че машината ви е подготвена за нея. Това включва прилагането на всички налични обновления. След като те са успешно инсталирани в компютъра, в лентата с приложения ще се появи индикатор за обновление до Windows 10. Чрез него ще можете да „резервирате“ своя безплатен ъпгрейд до новата версия.

Инсталиране на актуализацията

Автоматично ще бъдете уведомени, когато вашият компютър може да бъде обновен. Времето за чакане зависи от много фактори, а потребителите се молят за търпение. Клиентите на различни мобилни устройства от известни компании вероятно ще трябва да изчакат и период от няколко дни, за да могат производителите да създадат и актуални версии на своите собствени приложения, които се инсталират предварително на системите. Препоръчваме предварително да направите резервни копия и на всички ценни данни.

Времето за обновление зависи до голяма степен и от хардуера на устройството – може да бъде кратко (от 20 минути) до дори час. Самата програма за ъпдейт не изисква нищо повече от натискането на бутона „Next” няколко пъти.

Как да получим Windows 10 веднага

Ако не искате да ползвате „официалната опашка“, можете да съкратите времето за инсталация на Windows 10 значително като сами подготвите инсталационен диск за обновление. Нужно е да навигирате до специалната страница на Microsoft, откъдето да изтеглите Media Creation Tool. Тази програма ще изтегли и създаде диск или буутваща флашка, от която ще можете да инсталирате Windows 10 без да чакате.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS