Ако някога сте се чудели какъв вкус има човешкото месо, не сте единствени. Този въпрос продължава да вълнува човечеството вече десетилетия (ако не и много повече). Презентаторът Грег Фуут от предаването Brit Lab на BBC решава да се опита да отговори на него и се обръща към специалисти.

Не, не става въпрос за специалисти по кулинария на човешкото месо – тъй като е нелегално да готвиш и ядеш човешко месо (дори и своето собствено), Грег ляга на операционната маса, за да му вземат биопсия. С извадената малка част от негов мускул, той се отправя към друг специалист, който анализира месото и се оказва следното – то прилича много на пилешко и телешко.

Оставям видеото по-горе на вас. Изгледайте го, но имайте предвид, че може би не е подходящо за хора със слаби сърца.

ИзточникIFLScience
Сподели
Предишна страницаHTC 10 ще има BoomSound
Следваща страницаКакво всъщност е iPhone SE? Still Expensive?
Венцислав Димитров е редактор култура на Smart News и студент по астрофизика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от наука, технологии и иновации. Страстта му са космосът, класически sci-fi романи, комикси, хубава кухня и indie игри.

2 Коментари

  1. Какво значи прилича на телешко и пилешко ? И двете меса имат различен вкус …

  2. Във видеото този, който изследвамесето уточнява – влакната в пилешкото месо са подобни на тези в човешкото, а телешкото се доближава по-скоро като вкус.

Comments are closed.