След като Google представиха предварителна версия на Android N по-рано тази година, вече е време да видим още. И това се случи на Google I/O снощи. Все още не знаем как ще се казва новата версия на операционната система, но това е въпрос за друг материал. И все пак, какво още да очакваме от N?

На конференцията Google показаха няколко нови възможности на Android, които ще дойдат към края на лятото, когато Android N дебютира. Между тях са цели 72 нови емотикони, но това не е най-важното. Приложно-програмният интерфейс (API) Vulkan, който присъства при Daydream VR, ще работи и тук. Той позволява на разработчиците сами да поемат контрол над видеокартата на смартфоните, така че да постигнат по-добри визуални резултати. Android N ще ви позволява и по-лесна промяна на големината на нотификациите, а освен това ще можете да отговаряте на съобщения, без дори да ги отваряте, от същите тези нотификации.

android-n-split-screenНай-голямата изненада обаче бе свързана с ъпдейта на бъдещи версии и фиксове за Android. От Android N нататък, операционната система ще позволява ъпдейтите да вървят на заден фон, така че смартфонът ви винаги да притежава най-новата версия, без вие да се занимавате с това.

Това е всичко, което знаем за Android N на този етап. Очакваме повече през следващите месеци. До тогава новата предварителна версия на операционната система ще бъде налична за сваляне, така че захващайте се с тестване!

1 коментар

  1. Неграмотно написана статия с правописни грешки и наистина малко информация…

Comments are closed.