OS X Yosemite

Най-новата операционна система на Apple за десктоп компютри, OS X Yosemite, вече е налична за сваляне от Mac App Store. Ако не знаете, този ъпдейт е безплатен и носи куп новости, най-забележими сред които са визуалните промени. Те правят OS X Yosemite доста по-красива и удобна от OS X, която сте ползвали досега. Може да се каже, че OS X Yosemite ще направи всеки Mac да прилича повече на iOS, отколкото на стандартен OS X, като в същото време събира двете операционни системи по още няколко начина.

ВИЖ ОЩЕ: Touch ID е най-голямата промяна в iPad mini 3

Едно от най-яките неща в OS X Yosemite е това, че вече ще можете да си прехвърляте нещата и да продължавате да работите по тях оттам, откъдето сте ги оставили, от вашия Mac, iPhone и iPad и след това те да са достъпни на всяко едно от тях. Тази функция работи за имейли, Safari, страници, номера, бележки, карти, съобщения, напомняния, календар, контакти и други. Още няколко интересни функционалности, на които ще можете да се порадвате вече, са възможността да получавате и изпращате текстови съобщения, да провеждате телефонни обаждания и автоматично да стартирате Hot Spot, което е супер удобно. AirDrop вече работи между Mac и iOS устройства също. Може да споделяте неща от вашия Mac или iOS устройство, дори когато нямате интернет връзка. iCloud вече работи за всякакви файлове, които ще може да достъпвате от Mac, iPhone, iPad и дори Windows PC.

Нещо, което може и да не ви се хареса особено е фактът, че функциите Handoff, обаждания, SMS-и и активацията на Hot Spot изискват устройствата да са с iOS 8 или по-висока версия. Това значи, че искате или не, ако тези функции ви харесват и искате да ги ползвате, ще трябва да ъпдейтнете.