international-ces-2015-las-vegas

CES 2015 беше страхотен старт на технологичната индустрия, който ще предопредели тенденции през следващите месеци. Видяхме много нови иновативни и не толкова иновативни предложения както от големите, така и от по-малките компании. Повечето очаквания бяха оправдани, но какво не беше представено на CES 2015?

Samsung

galaxy_s6_11
Преди началото на тазгодишния CES се повиха слухове, че Samsung най-накрая ще вдигне завесата пред дългоочаквания Galaxy S6. Информацията дойде от корейския сайт Chosun Biz, като се твърдеше, че тази година корейците ще побързат да представят новия си флагман, за да изпреварят конкурентите си. Тези спекулации за т.нар. още “Project Zero” бяха породени от слабата финансова година на Samsung. Е, не беше изненадващо, че технологичният гигант не предприе този ход. За сметка на това видяхме новите Galaxy E5 и Galaxy E7.

HTC

htc watch
HTC представи няколко смартфона на CES 2015, но така и не видяхме носимо устройство от компанията. Месеците преди изложението имаше много слухове, че именно Лас Вегас ще бъде мястото, където тайванците ще покажат свой умен часовник. През октомври стана ясно, че HTC е планирала да пусне носимо устройство през този период от годината, но така и не можа да спази обещанието, което даде сама на себе. През декември отново започнаха спекулациите, насочаващи към CES, но този път се твърдеше, че няма да видим умен часовник, а нещо много различно от това, което вече е на пазара. Може би HTC ще ни покаже новата джаджа на MWC, който ще се проведе след по-малко от два месеца в Барселона. Стискаме палци.

Няма как да пропуснем и флагмана на HTC. Имаше предположения, че тайванците ще представят HTC One M9, който още е известен с кодовото име Hima. На 5 януари компанията даде пресконференция, но новото надеждите за новото хай енд устройство бързо бяха попарени. Вместо това производителят избра да стартира новата година с устройства от среден и нисък клас.

LG

Източник: The Verge
Източник: The Verge

Малко преди началото на CES 2015 Business Korea публикува информация, че следващата година LG ще представи 4G умен часовник с Android Wear, който ще носи името G Watch R2. Очаквахме го на CES, но LG най-вероятно ще го покажат на Световния мобилен конгрес (MWC). За сметка на това пък бяхме приятно изненадани от за кратко показания смарт часовник с WebOS.

Huawei

Huawei-Ascend-P7-Picture-4
През ноември се появи първата снимка на наследника на Huawei Ascend P7 – P8, който ще е направен от метал и керамика. Тогава китайският сайт MyDrivers публикува информация, че смартфонът ще бъде представен на CES 2015, но устройството така и не дебютира в Лас Вегас.

Sony

Sony-Xperia-Z2-Picture-9

Към края на миналата година имаше много новини за Xperia Z4 Ultra, в които се твърдеше, че фаблетът ще бъде официално обявен на събитие на 5 януари, но Sony така и не показаха устройството. Това може би беше изненадващ ход от страна на компанията, която по всичко изглежда е променила своята стратегия. През 2013 г. видяхме Xperia Z, първият наистина конкурентен Android флагман на Sony, а през 2014 на CES пък беше представен Xperia Z1 Compact.

Pebble

pebble
Миналата година Pebble Steal дебютира на CES 2014 и очаквахме и тази година да видим ново предложение с Android Wear. През октомври стана ясно, че Pebble готви ново устройство, което ще бъде “еволюция, не революция”, но такова не беше представено на CES 2015.