Вчера Apple пуснаха официално iOS 10.0.1, като обещаха, че това е най-добрата версия на платформата правена някога. За съжаление обаче, някои потребители вече се оплакаха, че системата им е бъгнала телефона при ъпдейта. iOS 10 не е счупила напълно телефоните, но определено ги е превърнала в неизползваеми джаджи… Тоест десетката е далеч от перфектна, все пак никой не иска да се сбогува със своя iPhone, заради една актуализация. Apple споделят, че вече са разрешили проблема, но все пак за тези, които вече са изпитали разочарованието от операционната система, има бърз начин, чрез който могат да върнат телефона си към нормалното му функциониране:

  1. Свържете iPhone-а си към Mac или PC и отворете iTunes.
  2. След като направите това, трябва принудително да рестартирате телефона си и да го включите на “recovery” режим. Задръжте Sleep и Home бутоните, докато не се появи recovery екранът.
  3. В iTunes ще ви излезе съобщение, което ви пита дали искате да върнете фабричните настройки на телефона, или искате да го ъпдейтнете. Натиснете Update, за да продължите процеса по възстановяване.
  4. Повторете стъпки 1-3, ако процесът се забави повече от 15 минути.
  5. Когато инсталацията приключи, настройте iPhone-а си.

Това би трябвало да свърши работа. Ако обаче не проработи, имате късмет, че AppleCare обикновено разрешава подобни проблеми. Свържете се с истински Apple Store веднага, без да се мотаете. Ако все още не сте минали на iOS 10, може би ще е добре да почакате още няколко дни, докато е сигурно, че нещата ще са напълно безопасни. През това време може да отделите време да направите BackUp на телефона си в iTunes и/или в iCloud, нещо, което е препоръчително да правите всеки път, преди да си актуализирате профила.