Това, което виждате във видеото по-горе, е истински Трансформър. Да, това е реална кола, в случая BMW трета серия, която се трансформира в робот, досущ като в популярната поредица. Моделът се нарича Antimon и е произведен от турската компания Letrons.

Letrons специализират в изграждането на трансформъри в реален размер. Толата е напълно функционална, но за жалост не може да се движи по пътищата (максималната ѝ скорост е 20 километра в час). Трансформацията пък отнема само 30 секунди и след това роботът може да движи ръцете си. Цялото управление става чрез дистанционно.

Letrons ще пуснат Antimon модела си на търг в Абу Даби тази седмица, който ще се проведе в края на изложбата Big Boys Toys. Началната цена е 600 000 долара. След това компанията се надява да спечели доверието на инвеститори, така че да продължи изграждането на по-функционални трансформъри.

letrons-wolfram-real-life-transformer-car

На снимката по-горе виждате Wolfram — един от в момента разработваните модели Letrons. В бъдеще компанията се надява да направи колите напълно функционални на пътя, а роботите — управлявани с човек вътре в тях. Ето това вече ще е жестоко!

Е, това е. Ако искате да се сдобиете с първия истински трансформър, трябва да отидете в Абу Даби и джобовете ви да олекнат с поне 600 000 долара.