Макар възможността за безплатен ъпгрейд до Windows 10 приключи на 29 юли миналата седмица, изглежда все още има как да се сдобиете с безплатно копие от операционната система на Microsoft. Това може да стане чрез системата за помощни технологии на компанията.

За да получите безплатен ъпгрейд до Windows 10 ако ползвате Windows 7 или Windows 8.1, само трябва да свалите един EXE файл от support сайта на компанията, след което да го стартирате. По този начин ъпгрейдът ще започне веднага без да проверява нищо допълнително. Това е начин потребителите, използващи помощни технологии за достъп да започнат да използват най-новата версия на операционната система от Microsoft, с тази разлика, че компанията не ограничава кой и как сваля ъпдейта. Всеки има възможност да се възползва от него и за сега нямаме краен срок за него.

Microsoft споделят, че на по-късен етап ще съобщят за прекратяването и на този безплатен ъпгрейд, като това ще стане с официално прессъобщение. От тази седмица пък гигантът пуска Windows 10 Anniversary Update, който ще донесе много подобрения и нови функции на операционната система.