В убийствена надпревара с времето тайландските власти се опитват да спасят дванадесетте ученика, блокирани заедно със своя треньор в наводнена пещера в Северен Тайланд. Припомняме, че те изчезнаха на 23 юни и след мащабна спасителна операция бяха открити живи, но в невъзможност да напуснат пещерата, в която се намират, поради придошлата вода.

Обсъждат се различни варианти за спасяването им, включително и изчакване с месеци докато дойде сезонът на мусоните и водата в пещерата се оттече. Междувременно обаче никой не знае дали нейното ниво не може да се покачи и да удави намиращите се там младежи.

За да бъдат измъкнати, те трябва да преминат през дълги подводни тунели, които на места достигат 70 см. Това се оказва толкова опасно, че един бивш морски тюлен преди дни намери смъртта си от липса на кислород, опитвайки се да помогне на децата.

Технологичният предприемач, съосновател на PayPal и собственик на Tesla и Space X Илън Мъск изглежда също ще се опита да помогне на младежите. Неговият екип вече е създал и е започнал тестове на мини подводница, с чиято помощ децата биха могли да се измъкнат от капана си. Остава да стискаме палци на инженерите на Илън.

1 коментар

  1. Докато го чакат тоя мошенник , децата са спасени….

Comments are closed.