Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motoros, коментира пред германския вестник „Handelsblatt“ навлизането в автомобилния бизнес на една от големите американски компании – Apple. Той предполага, че производителят има голямо желание да наеме инженери и други служители, които не са упели да се докажат или не са имали значителен принос по време на работата си в Tesla.

„Те наеха хора, които ние сме уволнили. Ние винаги шеговито наричаме Apple „Гробището на Tesla“. Ако не го направите в Tesla, отивате да работите за Apple. Не се шегувам“, заяви Мъск. Интервюто е проведено към края на септември.

В него той отново признава, че кола от Apple е „следващото логично нещо“, по което да се фокусират Тим Кук и Co. Мъск също така пожела успех на Apple, насърчавайки конкуренцията, но това не може да се каже за реакцията му по отношение на друг продукт на гиганта. На въпроса „Разглеждали ли сте някога Apple Watch?“, той се изсмял, съобщава „Handelsblatt“. „Не, сериозно: Добре е, че Apple се придвижва и инвестира в тази посока. Но колите са много сложни в сравнение с телефоните или умните часовници“, са думите на главният изпълнителен директор на Tesla.

През февруари Мъск заяви, че пръвръщането на Apple в производител на автомобили ще бъде „страхотна идеа“. Според последните слухове колата на Applе ще бъде готова до 2019 г. Остава само да изчакаме и да видим какво ще продложи тя и ще успее ли се наложи на този пазар.