Ако все още се чудите как би изглеждал следващият iPhone, можете да си отдъхнете. По време на празниците в интернет изтече изображението по-долу, което схематично показва дизайнът на iPhone 8 — смартфонът от Apple, който ще бъде без Home бутон и с вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

Ако можем да имаме доверие за достоверност на този чертеж, то той може да ни каже много за устройството. Първо, на задния панел на виждаме скенер за пръстови отпечатъци, което значи, че той наистина ще е вграден в дисплея (къде другаде?) Освен това над екрана се забелязват още сензори освен предната камера. Те може би са инфрачервен скенер на лице, 3D камера с подобна функционалност, или скенер на ириса.

apple-iphone-8-scheme-leak

Интересното е, че на задния панел (който се очаква да е стъклен), забелязваме промяна в дизайна на двойната камера — този път тя е поставена вертикално, вместо хоризонтално както при iPhone 7 Plus.

Освен всичко останало, имаме налице стерео два микрофота в горната част на смартфона, както и грилове за говорителя (може би стерео?) с Lightning или USB Type-C порт в долната част. За сега всичко друго трябва да оставим на въображението си.

Какво ще кажеге? Да се доверим ли на тази схема?