Цели 32TB програмен код за Windows 10 са изтекли в Beta Archive по-рано, повечето от които софтуер за драйвъри. Този тип данни Microsoft споделят само с партньори и производители. Собственикът на Beta Archive (сайт за споделяне ранни версии на Windows софтуер) Андрю Уайман (Andrew Whyman) споделя, че новите изтекли данни са 1.2GB и освен това са били премахнати. Това е станало по желание на екипа и няма роля на натиск от страна на Microsoft.

The Verge разкриват, че останалия изтекъл софтуер всъщност се намира на сайта от март месец насам. Той включва код за Windows 10 Mobile Adaption Kit, Windows 10 Creators Update вирианти и ARM-базирани версии на Windows 10.

Новият изтекъл код от тези дни е т.нар. Shared Source Kit — драйвъри за USB, паметта и Wi-Fi, които Microsoft споделят с разработчици на устройства и други партньори. Не е ясно кой би могъл да ги е споделил в Beta Archive, но Microsoft са притеснени от неоторизирано проникване в системите си.

Междувременно, органите на реда във Великобритания са задържали двама хакери (на 22 и 25 години съответно), в обвинение за достъпване частната мрежа на Microsoft. Към момента не е потвърдено дали те имат нещо общо с изтеклия код.