Вече знаем, че OnePlus 5 се очаква да излезе това лято, но как ще изглежда устройството? Слухове и информация за това все още липсва, но във Weibo най-накрая се появи нещо, което да утоли жаждата на феновете поне за малко.

Скрийншотите, които виждате, са на дизайна за прототип на OnePlus 5. Да, това не е финалният вид, който ще приеме джаджата, но можем да очакваме нещо подобно.

Много вероятно е OnePlus да заложат на двойна основна камера, тъй като това стана доста популярно на пазара напоследък. Двойната предна камера обаче не е сигурна, защото вероятно ще вдигне цената на устройството толкова, то вече да не е това, с което сме свикнали — именно евтин убиец на флагмани.

oneplus-5-protoype-leak-2Не е ясно къде ще бъде скенерът за пръстови отпечатъци, но вероятно отново ще заеме мястото непосредствено под дисплея, на предния панел. Колкото до USB Type-C и аудио жак, такива има при прототипа. Разбира се портът вече се превърна в стандарт при OnePlus, така че остава да се надяваме само за аудио жака.

Ако обаче говорим за керамичната част на задния панел, тук опираме до спекулации. Керамичния заден панел на OnePlus X направи онзи смартфон със 100 долара по-скъп от обикновения му вариант, така че дали ще видим отново два варианта, или ще имаме избор само от по-скъп керамичен модел? Ще трябва да почакаме, за да разберем.

Премиерата на OnePlus 5 се очаква още през юни, така че може би няма да се наложи да чакаме чак толкова много.