HTC е една от компаниите, които най-трудно опазват тайните си, особено когато става дума за флагман. Новият HTC One M9 е топ новина през последните седмици, защото на 1-ви март ще бъде официално обявен, както вече знаем. Дни преди премиерата му обаче в мрежата изтекоха продуктови снимки, които колегите от mobilegeeks бяха така добри да споделят. Те само потвърждават някои от нещата, които вече знаехме и предполагахме за него, тъй че нека да обобщим.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Sony Xperia Z3 Compact

Започваме с хардуерните параметри, които включват 2GHz осемядрен процесор Snapdragon 810, 3GB RAM и 32GB вътрешна памет. Имаме слот за microSD карта, а UltraPixel технологията вече важи само за предната камера, докато задната е 20МР. По отношение на софтуерът пък няма голяма изненада. Android 5.0 ще е версията, с която ще излезе, а Sense 7 е новият интерфейс, който е запазена марка на тайванците. Тук е интересно да видим какво ще бъде променено и добавено. HTC направи доста промени по иначе тежкия Sense и през последните 2 години той стана значително по-лек и пъргав, но функционалностите до този момент не бяха толкова голям фокус на екипа зад този чудесен флагман.

Що се отнася до дизайн може да се каже, че телефонът вече не е толкова заоблен или поне така изглежда от снимките. Отпред разлики няма, като отново имаме BoomSound говорителите, които правят HTC One M9 най-добрият смартфон за меломани. Гърбът и корпусът като цяло са от метал, което е типично за моделите на тайванците, като вече нямаме спомагателната камера над основната. Тя пък от своя страна вече има квадратна форма, по-голяма е и е леко изпъкнала, което не е много хубаво, но да се надяваме, че няма да се драска лесно. Интересното е, че бутонът за включване вече е от дясната страна, което беше проблем при предния модел и само може да похвалим HTC, че се вслушаха в потребителите.

Дисплеят на телефона ще е 5-инчов и ще предлага Full HD резолюция, като тук очакваме от тайванците да извадят някакъв коз, който да замаже липсата на 2K, защото повечето компании вече сложика по-високата резолюция, а тези които не го направи, значително подобриха своите дисплеи с допълнителни технологии като Sony Xperia Z3, например. От наличните снимки финално може да кажем, че ще има два цвята: сиво и сребристо със златна рамка. Поне в началото вероятно ще са тези разновидности, а после е почти сигурно, че ще се появят и още.

До премиерата на телефона остават броени дни, а вие продължавайте да следвате Smart News за най-новите и интересни новини от MWC 2015.