издръжливите външни дискове

Настъпиха слънчеви дни и топли нощи. Любителите на къмпингуването най-накрая могат да грабнат спалните чували и палатките си и да се впуснат в ново приключение. Много от нас се отправят навън, за да избягат от дигиталния свят. Но някои устройства могат да ни бъдат полезни дори по време на къмпинг, като например външните дискове. Ще ви кажем, защо трябва да ги вземете със себе си и какво да имате предвид при избора на подходящия модел.

Не само палатка – издръжливите външни дискове са идеалният избор за къмпинг

Първо, трябва да подготвите и опаковате всичко необходимо, преди да тръгнете на къмпинг. Външните дискове са компактни и леки устройства. Те няма да ви натоварят допълнително, а вие ще имате най-важните си файлове със себе си. Дискът Samsung T9 има капацитет 4 TB и се побира в джоба ви. Това е повече от достатъчно, за да побере всичките ви спомени от ваканцията. Когато къмпингувате, имате чудесна възможност да правите снимки и видеоклипове на природата. Вградената памет на фотоапарата обаче може бързо да се запълни, особено ако правите много снимки с високо качество. В този случай преносимият SSD диск е идеалното решение. Той ще разшири значително паметта ви и ще ви позволи да запазите всичките си файлове, без да се налага да изтривате нещо.

Ако вземете със себе си външен диск, можете да преглеждате данните си по всяко време. Ако направите резервни копия на най-важните си файлове на външен диск, няма да се притеснявате, че батерията на лаптопа или телефона ви ще се изтощи. Просто включете диска към друго работещо устройство. По този начин можете лесно да споделяте снимки с другите участници на групата си без да се налага да се свързвате с мрежа.

Непредсказуемото време е едно от най-големите предизвикателства по време на приключенията на открито. За щастие, производителите на SSD дискове се грижат за спомените ви и използват допълнителни мерки за безопасност в своите устройства. Споменатият по-рано модел T9 издържа на удар при падане от височина до 3 метра. Но ако предпочитате екстремни приключения, разгледайте Samsung T7 Shield с капацитет от 1 до 4 TB и допълнителна защита от вода със сертификат IP65. Ако данните ви са в безопасност, вие ще бъдете спокойни по време на пътуването си, дори да ви очакват най-екстремните и непредсказуеми условия, които могат да изненадат и най-опитните туристи.

Така че външните дискове са практични и компактни устройства, които ще бъдат незаменими по време на къмпинг. Те осигуряват бърз и лесен достъп до всичките ви данни, независимо от времето или наличието на интернет. Така вие винаги ще бъдете готови да избягате от града за уикенда.

Сподели
Предишна страницаБез възможност за пропускане на реклами
Следваща страницаПриложение за геотермалната енергия
Теодор Захариев е професионалист в SEO от 2010г. и е добре познат SEO експерт в България. Ръководи успешно SEO отдела на Kipo.bg – уеб агенция с богат опит в разработката на уеб проекти, SEO и цялостната корпоративна идентичност на редица известни брандове. Поддържа собствен SEO блог – SeoTeo.info, в който можете да обогатите знанията си за SEO.